Wil je verkoper worden en klanten mooie nieuwe producten aanbieden die hun leven beter maken? Dan kan je een MBO-opleiding tot Verkoopmedewerker volgen, waarmee je bij veel verschillende bedrijven aan de slag kan. Een verkoper heeft de taak om sales voor het bedrijf te realiseren. Daarmee vergroot je de omzet van het bedrijf, en kan je zelf een goed salaris met soms mooie bonussen verwachten. Een goede verkoper weet hoe hij producten en diensten zo gunstig mogelijk in beeld kan brengen. Je leert om klantvragen te beantwoorden en erachter te komen waar een bepaalde klant behoefte aan hebt. Daarna geeft je hem of haar een advies over een product dat goed beantwoordt aan zijn of haar behoeften. Je vindt het leuk om veel en enthousiast met mensen te praten en bent servicegericht, ook via telefoon en e-mail. Je hebt veel energie en een positieve uitstraling, kan veel informatie over producten uit je hoofd leren en opnoemen, en weet mensen te adviseren en te overtuigen.

Wat leer je bij de opleiding Verkoopmedewerker?

Bij de opleiding tot Verkoopmedewerker leer je gesprekken te voeren waardoor klanten overgaan tot aankoop van een product of dienst. Je leert om te onderhandelen, belangrijke argumenten over te brengen, en je krijgt les over klantvriendelijkheid. Je komt te weten hoe je producten op een aantrekkelijke manier presenteert of demonstreert. Ook leer je professioneel om te gaan met klachten en ontevreden klanten.

Welke mogelijkheden heb je als Verkoopmedewerker?

Verkoopmedewerkers zijn op veel verschillende plekken welkom: van de markt tot grote bedrijven, overal zijn er enthousiaste medewerkers nodig die klanten helpen met het uitzoeken van het juiste product. In wat kleinere bedrijven hebt je meestal bredere verantwoordelijkheden, zoals het voeren van communicatie met zakelijke partners en het actief uitbreiden van het klantenbestand van de winkel. Dan overlapt je functie met die van Commercieel medewerker binnen- of buitendienst.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *